Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% pół litra
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mleko pół litra
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 3 opakowania
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tortowy

Galaretkę truskawkową i cytrynową (po 1 opakowaniu) przygotowujemy w pół litry wody. Przelać do płaskich misek i odstawić do całkowitego stężenia. Najlepiej do zamrażalki. Gdy będą już całkowicie zamrożone pociąć je na kwadraty. Odstawić. Rozpuścić dwie galaretki truskawkowe w litrze wody. Maczać w niej biszkopty i układać na dnie tortownicy. Pozostałą galaretkę odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietanę 30 procentową ubić, dodać mleko z żelatyna i cukier. Mieszać aż zacznie tężeć. Wmieszać pokrojone w kostkę galaretki.Wylać na biszkopty w tortownicy. Odłożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylać na to galaretkę truskawkową. Odłożyć jeszcze do lodówki na ok. 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.08.2012 22:13
uwielbiam serniki na zimno, szkoda że potem tylko w boczki one idą :(
caffee_tea 12.04.2012 21:05
uwielbiam
caffee_tea 12.04.2012 21:05
uwielbiam
Juleczka20 11.12.2011 14:28
pyszny napewno
KasiaK90 02.11.2011 12:38
świetny deserek
ziutula
ziutula 01.11.2011 12:24
do kawusi pyszność..
Izabela/bella81 20.09.2011 08:16
pyszne słodkości
iknkirke 27.08.2011 16:13
super
Kate131 23.08.2011 08:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak