Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
szparagi zielone 1 pęczek
szynka 10 dag
masło 1 łyżka
ser żółty 10 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z szynką

1. Szparagi umyj, odetnij obeschnięte końcówki. Białe dodatkowo obierz poniżej główki.
2. Jedne i drugie połącz ponownie w pęczki, obwiąż bawełnianą nitką. Włóż do wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Ugotuj na półmiękko, dokładnie osącz.
3. Szparagi rozłóż płasko na żaroodpornym półmisku.
4. Szynkę drobno pokrój, przesmaż na maśle. Ser żółty zetrzyj na tarce. Szparagi posyp szynką, a potem serem. Zapiekaj ok 15 min w temp 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.11.2013 09:14
pyszne smaki
olkaaa 14.11.2013 10:19
uwielbiam je
Dorota59 02.10.2013 14:22
mniam-smakowite
kate.500 28.01.2013 08:03
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak