Sposób przygotowania

1. Szparagi umyj, odetnij obeschnięte końcówki. Białe dodatkowo obierz poniżej główki.
2. Jedne i drugie połącz ponownie w pęczki, obwiąż bawełnianą nitką. Włóż do wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Ugotuj na półmiękko, dokładnie osącz.
3. Szparagi rozłóż płasko na żaroodpornym półmisku.
4. Szynkę drobno pokrój, przesmaż na maśle. Ser żółty zetrzyj na tarce. Szparagi posyp szynką, a potem serem. Zapiekaj ok 15 min w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wykwintne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam-smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !