Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa
boczek wędzony
ogórek kiszony
cebula
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
mąka
woda
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z serem

Szynkę pokroić w plastry, rozbić i osolić i popieprzyć z obu stron. W plaster sera zawijam pasek boczku, ogórka i cebuli. Taki rulonik zawijam w mięsie i spinam wykałaczką. Kładę na roztopioną margarynę i posypuję przyprawą do wieprzowiny. Smażę do czasu zarumienienia mięsa i podlewam wodą, by się nie spaliło. Duszę pod przykryciem, aż zrazy będą miękkie. Sos zaciągam wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.06.2012 21:10
mniam
Elżbieta17 28.01.2012 19:03
super:)
romanrafal
romanrafal 17.01.2012 15:28
świetne,rewelacja,super
Motorek 06.10.2011 09:52
smaczne
Ewa/kalapurtka 24.08.2011 23:05
pyszne
Misiek1 23.08.2011 11:42
Baaardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak