Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarek 0,5 kg
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
kapusty 1 główka
olej
sosu pieczarkowego 2 paczki
cebula 1
śmietana
ryż biały 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami.

Ryż ugotować w osolonej wodzie na 3/4 miękkości. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, przyprawiając solą i pieprzem. Wyrobić mielone z pieczarkami, ryżem, startą na dużych oczkach tarki jarzynowej cebulą, jajkami i przyprawami. Zawijać farsz w liście wcześniej sparzonej kapusty. Ułożyć w garnku, podlać wodą od parzenia kapusty i gotować ok.40min. Z sosem poszłam na łatwiznę i przyrządziłam sos z paczki dodając odrobinę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 18.09.2011 17:13
fajne gołąbki
Wacław 02.09.2011 14:24
lubie gołabki ale z pieczarkami jeszcze nie jadłem,nastepnym razem pieczarki na pewno dodam :)
pacpaw 25.08.2011 22:49
świetny pomysł z tymi pieczarkami
1j1o1l1a1 22.08.2011 12:26
tez myślałam nad tym, żeby zrobić gołąbki z grzybami :)
Emilia22 22.08.2011 10:18
ciekawe
gosia47-47 22.08.2011 09:55
zjadłabym takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak