Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślany Krem mokka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
skrobia ziemniaczana 45 g
cukier 100 g
cukier waniliowy 1
masło 150 g
kawa rozpuszczalna 2-3 łyżeczki
likier mokka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślany Krem mokka

Z mleka odlać 4 łyżki stołowe i zmieszać z skrobia zmieniaczaną. Reszte mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mieszając wlać rozmieszaną w mleku skrobię i krotko razem gotować mieszając. Powstały budyń schłodzić, mieszajać od czasu do czasu.
Masło utrzeć na pulchną masę. Następnie stopniowo dodawac po trochu przygotowanego wczesniej budyniu oraz kawę rozpuszczalną. Na koniec dodać likier nadal wszystko wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.08.2011 09:56
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak