Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 15 dag
cebula 1 szt
ser feta 10 dag
masło 1 łyzka
jajko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
ciasto francuskie 1/2 kg
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami z ciasta francuskiego

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Następnie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Wszystko razem dusić przez kilka minut. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać drobno pokrojony ser feta, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozmrożone ciasto pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz, złożyć na pół i zlepiać brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 200 stopni około 15-20 minut. Podawać na ciepło do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.11.2013 13:24
fajny przepis
zbigniew1975 10.10.2013 15:28
dobra paszteciki wsam raz do barszczyku czerwonego
bernadetta2 25.04.2012 15:54
super
Motorek 28.01.2012 11:11
extra
mirosława4 24.01.2012 19:21
zjad?abym takiego pasztecika:)
Seba 05.01.2012 15:27
smaczne
gosia47-47 22.08.2011 09:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak