Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekonomiczna baza do zupy pieczarkowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
bulion drobiowy 1 kostka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ekonomiczna baza do zupy pieczarkowej

Pieczarki, po umyciu i rozdrobieniu wrzucam do bulionu powstalego z kostki drobiowej rozpuszczonej w ok 250 ml wody. Do smaku można lekko osolić. Gotujemy ok kilku minut. Pieczarki używam zazwyczaj jako dodatek do obiadu, a wywar pozostaje jako baza do zupy pieczarkowej. Wywar można zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.02.2014 12:13
bardzo ciekawa propozycja
IwonaKa 24.01.2014 14:24
chętnie skorzystam z przepisu
Wacław 07.11.2013 17:01
szybko i smacznie
Bernadeta1 28.10.2013 09:30
fajny pomysł
fotoviderek 18.08.2013 08:53
Baza super :)
pajbek 07.08.2013 11:09
Pomysł warty wypróbowania :-)
EmciaPichci 27.05.2013 10:17
dobry pomysł!
Granita 07.04.2013 08:56
ciekawy pomysł
Pietruszka 28.03.2013 21:30
no ciekawe, nigdy tak nie robiłam
aisza1 21.03.2013 06:14
ciekawy przepis
jagoda5913 16.01.2013 13:57
dobry pomysł
Alex_M 15.01.2013 11:27
lubie oszczedne pomysly :D
ElizaT 21.12.2012 09:19
ciekawa
Katarzyna59 25.11.2012 11:01
ekstra
Pani Domu 01.11.2012 09:29
pyszności
bursztynek 09.10.2012 23:08
bardzo mi się ten przepis podoba - 2 w 1 :)
malinka18 03.09.2012 14:19
świetny pomysł
malinka18 03.09.2012 14:19
świetny pomysł
TEtalicha 02.08.2012 19:42
fajna baza nie ejst zła
zuzanna_z 03.07.2012 11:56
dobry pomysł
[email protected] 16.06.2012 09:57
poezja
safcia 30.05.2012 08:55
fajny pomysł
iwona25 29.05.2012 11:37
super
MagdaXXX 01.05.2012 09:56
dobry pomysł
Krystyna32 01.05.2012 06:12
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak