Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada do ozdabiania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 53% 2 szt
nóz z płaskim końcem
marmurowa deseczka

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada do ozdabiania

Czekoladę roztopić w małym rondlu. Na marmurową płytę wylać możliwie cienka warstwę czekolady. Zastygającą czekoladę natychmiast za pomocą noża formować cieniutkie rureczki (zawijasy - po 2-3 cm ) . Rurki włożyć do lodówki do stwardnienia. Używać do celów dekoracyjnych np. do lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak