Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiewiórkowe ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
cukier 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 2 szkl
olej 1 szkl
aromat migdałowy
orzechy włoskie 20 dkg
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wiewiórkowe ciasto

Jaja utrzeć z cukrem. Do utartych jajek dodać olej. Następnie dodać wymieszany razem proszek do pieczenia, sodę i mąkę. Do masy dodać jabłka pokrojone w kostkę oraz drobno pokrojone orzechy. Wszystko razem wymieszać i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak