Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia sałatka warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt
marchewka 1 szt
ogórki małosolne 1 szt
koperek 2 łyżki
rzodkiewki 5 szt.
kalafior 1/4 szt.
sól 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
pieprz do smaku
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia sałatka warzywna

1/4 kalafiora rozdzielamy na maleńkie różyczki i blanszujemy 2 minut. Kapustę szatkujemy i solimy, poczekać pół godziny aż kapusta puści sok dobrze go odciskamy i wrzucamy do miski. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki i rzodkiewki zetrzeć na tarce w plasterki, dodać do kapusty wraz z wystudzonymi różyczkami kalafiora. Dodać również 2 łyżki czubate siekanego koperku, dokładnie wymieszać. Przygotować sos: do1 łyżki przegotowanej wody wsypać 1 łyżeczkę cukru pudru, wymieszać aż cukier się rozpuści, wlać 1 łyżkę octu balsamicznego wlać do sałatki, połączyć i doprawić pieprzem, pozostawić aby wszystkie składniki przeszły sosem. Przełożyć do szklanej miski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 14.04.2012 22:49
fajna sałatka
Patrycja23 07.12.2011 11:20
sos z cukrem pudrem???to musi byc cos pysznego!!
SmakolykiJoanny 26.08.2011 11:56
Lubie takie lekkie sałatki :)
Beatris 22.08.2011 19:59
Lekka i smaczna. Po prostu pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak