Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w pół talarki, przełożyć na tackę i posypać przyprawą klasyczną na grill. Ułożyć na cebuli kaszanki i również je posypać tą przyprawą. Z folii aluminiowej odcinamy 6 kwadratów. Na środek każdego kawałka folii aluminiowej położyć trochę cebuli, na nią drobiową kaszankę, posypaną przyprawą na grill i lekko zwinąć wszystkie boku razem w jakby sakiewkę. Każdą taką porcję układamy na tacce aluminiowej i dusimy na grillu, gdy jest już kaszanka gotowa wpuszczamy trochę powietrza do sakiewki i trzymamy ją jeszcze trochę. Następnie przekładamy każdą sakiewkę na tackę papierową, rozchylamy brzegi folii, nacinamy kaszankę, ściągamy flak i mieszamy delikatnie z duszoną cebulką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !