Sposób przygotowania

1. Zagotuj 1 litr wody z 2 kostkami rosołowymi. Warzywa obierz, obmyj i pokrój.
2. Do gotującej się wody wrzuć pokrojone ziemniaki. Po 10 minutach dorzuć brokuły i groszek. Gotuj dalej przez 10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Przelej zupę do miksera i miksuj aż będzie gęsta. Jeśli jest za gęsta dolej trochę wody.
4. Ciepłą jeszcze zupę wlej znowu do garnka i lekko podgrzej. Dopraw śmietaną, solą i pieprzem.
5. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub czosnkowymi grzankami (przepis u mnie w księdze). Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !