Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 70 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion drobiowy 4 szklanki
gęsta śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa marchewkowa

Marchew i cebulę obieramy i kroimy.Jeśli chcemy by zupa szybciej się ugotowała marchew możemy zetrzeć na tarce jarzynowej.Cebulę szklimy na maśle. Marchew zalewamy wywarem i gotujemy do miękkości. Gdy marchew będzie już miękka dodajemy cebulę i wszystko miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zupę rozlewamy na talerze i dekorujemy kleksami z gęstej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak