Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt z olejem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
olej 3 łyżki
woda 3 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt z olejem

Jajka ubijamy z cukrem. Bezpośrednio do masy przesiewamy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem na małych obrotach. Ciągle miksując wlewamy powoli wodę i olej. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak