Sposób przygotowania

Szpinak i szczaw umyć, sparzyć wrzątkiem, odcisnąć z wody i drobno posiekać. W rondelku rozgrzać masło, włożyć szpinak ze szczawiem, podsmażyć, ostudzić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Jogurt roztrzepać trzepaczką, połączyć ze szpinakiem, wymieszać z zieleniną, przyprawić do smaku. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo lub z ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy pomysł na zdrowe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak ze szpinakiem, to muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !