Sposób przygotowania

Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. wymieszać. Pod koniec wlać olej i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy, posypać pokrojonym rabarbarem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !