Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
chrzan 15 dag
śmietana 1/2 szkl
kostka rosołowa 2 szt
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 10 ziaren
pieprz do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chrzanem

Do garnka wlać 2 l wody, włożyć kiełbasę, liście laurowe, angielskie ziele i kostki rosołowe. Gotować około 1 godziny. Następnie z wywaru wyjąć kiełbasę, dodać chrzan i gotować jeszcze przez chwilę. Wywar przecedzić przez sito, dodać mąkę wymieszaną w małej ilości zmnej wody, zagotować. Zupę zdjąć z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać z białą kiełbasą i pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.10.2012 11:10
bardzo smaczna
Motorek 19.02.2012 11:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak