Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4
wołowina 5 plastrów
sól do smaku 1 łyżeczka
mąka 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ziemniaki 1 kg
papryka czerwona 4 szt
pomidor 5 szt
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista wołowina

Mięso solimy ,obtaczamy w mace i smażymy na smalcu.
Przekładamy do większego rondla.
Na tym samym tłuszczu co je smażyliśmy ,smażymy posiekana cebule i roztarty czosnek.
Podlewamy 125 ml wody, gotujemy.
Przelewamy do wołowiny i dusimy razem około 1 godziny.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, paski papryk i ćwiartki pomidorów.Doprawiamy do smaku.
Dolewamy tyle wody by wszystko w rondlu było zakryte.
Dusimy jeszcze około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.11.2012 15:55
pyszne mięsko
ben-ka 04.06.2012 08:55
lubię wołowinę tylko ta jej cena.....ciągle rośnie.
gacopierz23 15.10.2011 20:26
mięso smażone na smalcu ma super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak