Sposób przygotowania

Mięso solimy ,obtaczamy w mace i smażymy na smalcu.
Przekładamy do większego rondla.
Na tym samym tłuszczu co je smażyliśmy ,smażymy posiekana cebule i roztarty czosnek.
Podlewamy 125 ml wody, gotujemy.
Przelewamy do wołowiny i dusimy razem około 1 godziny.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, paski papryk i ćwiartki pomidorów.Doprawiamy do smaku.
Dolewamy tyle wody by wszystko w rondlu było zakryte.
Dusimy jeszcze około 25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    mięso smażone na smalcu ma super smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię wołowinę tylko ta jej cena.....ciągle rośnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !