Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łyżki oliwy 2
koperek
tymianek
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grila

Najpierw należy przygotować marynatę: do słoika wlej sok z cytryny dodaj trochę soli pieprzu oraz wlej oliwę, następnie zamknij słoik i potrząsaj do momentu aż marynata się zagęści a oliwa połączy się z sokiem z cytryny.Wsyp do środka solidną porcję siekanego koperku i wymieszaj. Natrzyj dokładnie łososia z obydwu stron włóż go do miseczki i zalej resztą marynaty.Marynuj go minimum 2godziny. Potem możesz go piec na grillu lub patelni z rowkami ok 20-30minut w zależności od grubości i wielkości dzwonków lub tez w piekarniku nagrzanego do 150stopni mniej więcej tyle samo czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.08.2011 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak