Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy chłodnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wanilia 1 laska
mleko 2% 1/4 szklanki
cukier brązowy 1 łyżka
świeża mięta 4 gałązki
brzoskwinie 2 szt
tortilla 1/2 (kukurydziana)
jogurt naturalny 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy chłodnik

W malutkim rondelku podgrzewamy mleko razem z rozciętą wzdłuż wanilią. Gotujemy na jak najmniejszym ogniu 10 minut. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki po czym blendujemy. Dodajemy ostudzone mleko (wanilię wyjmujemy), jogurt, cukier i przyprawę do jogurtu i wszystko jeszcze raz dokładnie blendujemy.

Odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.

Miętę bardzo drobno siekamy i dodajemy do chłodnika i mieszamy.

Tortillę kroimy w trójkąty i grillujemy na patelni grillowej.

Chłodnik podajemy z trójkątami zgrillowanej tortilli i udekorowany jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natasza Edyta 13.07.2012 15:37
bardzo ciekawy przepis !
Natasza Edyta 13.07.2012 15:37
bardzo ciekawy przepis !
Jolanta40 24.08.2011 21:24
miło mi , że się podoba
agnieszka214 24.08.2011 06:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak