Sposób przygotowania

Serdelko obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego , liści laurowych , pieprzu , czosnku , papryki mielonej , cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki .Przykryć pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni.
Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    borgia

    Jadłam kilka lat temu przywiezione z Czech przez kolegę. Cieszę się, że mam z czego korzystać, aby przypomnieć sobie ich smak. Dam znać jak wyszły i z góry dziękuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Polecam- u mnie przed kazdą imprezką zamawiają - w sezonie grillowym idę ze słojem takich seredlków i piklami z warzyw pod pachą - inni się narabiają a ja mam bez roboty ,, dobre wejście \". Jeden problem to kupiś dobre serdelki -ja kupuję drobiowe bo ostatnio wieprzowych dobrej jakosci trafić nie mogę.Nie zapomnij o piwku do nich ( hi hi ) i smacznego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    nazwa kapitalna
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo lubię kuchnię czeską właśnie za takie wynalazki :) Robię takie marynowane serdelki od bardzo wielu lat i ciągle staram się jakieś nowe smaki do nich wprowadzać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !