Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe muszle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle makaronowe 1 op.
szpinak rozdrobniony mrożony 1/2 kg
śmietana 100 ml
ser feta 1 op.
ser żółty 200 g
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe muszle

Muszle makaronowe gotujemy wg. przepisu, odcedzamy.
Szpinak rozmrażamy, gotujemy na wolnym ogniu. Przyprawiamy do smaku pieprzem, rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy śmietanę. Gotujemy aż szpinak będzie miękki.

Ser feta przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Gdy szpinak będzie gotowy, ostudzony dodajemy do fety, mieszamy na gładką masę. Nadzieniem faszerujemy muszle.

Muszle układamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. przykrywamy startym żółtym serem. Zapiekamy 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.04.2012 13:37
muszę kiedyś wypróbować!
caralajna 15.02.2012 18:21
aż dostałam apetytu na taką zapiekankę
Katarzyna/kate1980 12.02.2012 19:31
pomysłowe :)
Goya 04.01.2012 19:06
fajne
kochanyptysiu 01.09.2011 22:27
pycha
smakowita 26.08.2011 14:14
smakowicie wygląda
Krystyna32 23.08.2011 07:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak