Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 1/2 kg
mąka razowa 1/2 kg
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
deożdże świeże 1 kostka
mleko 1 miseczka
sól szczypta
oliwa 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 kartonik

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pomidorowy

Dwa rodzaje mąki połączyć z solą.
Mleko podgrzać w mikrofali, wkruszyć drożdże, rozpuścić.
Dodać wegetę, ostrą paprykę, i wlać koncentrat pomidorowy.
Wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
Po tym czasie uformować bochenek na kształt blachy. Posmarować z wierzchu oliwą. Piec w 180 stopniach przez godzinę (do suchego patyczka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 22.05.2012 18:45
Wyśmienity. Genialny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak