Sposób przygotowania

Ziemniaki i 1 cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie odlać nadmiar wody. Do masy ziemniaczanej dodać jajka, 2 łyżki mąki, śmietanę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć placki z obu stron. [Sos pieczarkowy] Z margaryny i pozostałej mąki zrobić zasmażkę. W rondelku roztopić masło dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Zasmażkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z plackami ziemniaczanymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    aż ślinka leci mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe połączenie, wyglądają obłędnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !