Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut, potem dosypujemy mąkę, olej, sól i jajko i wyrabiamy ciasto. Jak będzie już jednolite to odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Kurki dokładnie czyścimy i kroimy na kawałki, cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kurki razem z cebulą posmażamy na maśle, aż cebulka się zeszkli, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. zdejmujemy z patelni i na tę samą poatelnię wlewamy zblenderowane pomidory z puszki i dodajemy odsączoną kukurydzę, pokrojone w plasterki oliwki, doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami (oregano, bazylia, tymianek) gotujemy przez 5 minut.
Wyrośnięte ciasto rozkładamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, rozsmarowujemy sos, układamy mozarellę pokrojoną w plastry, posypujemy kurkami i posiekaną natką pietruszki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !