Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię z keczupem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 3 op
Przyprawa curry orientalna Prymat
keczup pikantny 3 łyżki
woda
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
warzywa mrożone 650 g (na patelnię)
warzywa 30 dag mieszanka z cukinią

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię z keczupem

Najpierw fileta pokroić w kostkę , przełożyć do miseczki posypać wszystkimi przyprawami i wymieszać i usmażyć, po usmażeniu dodajemy najpierw warzywa na patelnię ,po 5 minutach podlewamy woda i dodajemy mieszankę warzyw . Czekamy aż stopnieje wszystko . Po 20 minutach dodajemy jeszcze raz tą sama mieszankę przypraw i keczup wymieszać posypujemy przyprawą uniwersalną i przykrywamy pokrywką i dusimy , w między czasie wstawiamy 3 torebki ryżu i z dodatkiem soli gotujemy na sypko. Gdy ryż będzie miękki to przekładamy go do garnka dużego , a potem te warzywa z patelni , tylko podczas duszenia , cały czas musimy podlewać wodą aby powstawał sos . I całość wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.12.2013 12:48
wyglada smakowicie
artur7 23.08.2011 09:33
smaczne
Ania60 22.08.2011 17:13
Fajne
novita26 22.08.2011 11:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak