Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 1 szkl
smietana kremowa 1 szkl
cukier 1/2 szkl
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Śmietankę razem z cukrem zagotować zagotować, ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.. Gotować na małym ogniu ok. 30 min. aby masa zgęstniała. Odstawić z ognia. ostudzić i utrzeć z masłem orzechowym. Na konie dać kieliszek spirytusu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.03.2014 09:28
pyszna masa
mirosława4 04.02.2014 18:55
bardzo dobra
Iwusia 16.07.2013 23:50
bardzo podoba mi się ten przepis
Dorota37 19.02.2013 13:48
pycha
berys18 02.11.2012 09:32
pyszna masa
RenataZ-et 23.06.2012 21:19
lubię masy orzechowe
anulka69 06.06.2012 09:24
SMACZNA
barbara11561 11.05.2012 10:10
super
IKrakowianka 05.03.2012 19:59
świetna jest taka masa do ciast i tortów
Łukasz15 06.01.2012 09:48
świetny przepis
romanrafal
romanrafal 03.12.2011 09:05
fajna
jeta72 24.11.2011 15:03
pyszna
Grazyna0211 04.10.2011 14:53
smaczna!
Wafelek2601 30.09.2011 09:51
świetna
Wacław 17.09.2011 09:25
prosty,fajny przepis
smakoszek 14.09.2011 05:18
pyszniutka
Rybciia 06.09.2011 12:07
super
Ewelina38 02.09.2011 22:02
zapewne super
Monika193
Monika193 23.08.2011 00:07
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak