Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchew 2 szt
koperek usiekany 3-4 łyżki
kminek 2 łyżeczki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z koperkiem i kminkiem

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, dodać utarte na tarce o dużych otworach marchewki, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do kapusty, wlać sok z cytryny, wsypać kminek, sól i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek, wymieszać. Podawać na gorąco do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.06.2013 23:38
Pyszna kapustka, też niedawno robiłam.
Seba 11.11.2012 15:21
smaczna
Motorek 10.02.2012 09:24
pycha
Iwona51
Iwona51 17.10.2011 11:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak