Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy i trzemy na drobnej tarce, do ziemniaków dodajemy jajko, kaszę i mąkę- ilość mąki zależy od tego jak mokre są ziemniaki, czasem trzeba dodać ciut więcej, a czasem ciut mniej mąki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju nieduże placki.
Na drugiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby- oczyszczone i pokrojone w kostkę. Dodajemy masło i smażymy aż cebula się zeszkli.
Sos grzybowy przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu, do sosu dodajemy grzyby z cebulką.
Placki podajemy jeszcze gorące, polana sosem grzybowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    oj, pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !