Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z żeberkami

Żeberka umyć, pokroić na porcje, włożyć do 1,5 l wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone warzywa i gotować do miękkości. Gdy mięso i warzywa są miękkie, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. .następnie przyprawić do smaku pieprzem, solą i czosnkiem. Podawać z ziemniakami , posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.10.2013 08:00
brzmi ciekawie
IlonaAlbertos 04.09.2013 12:00
Zapowiada się świetnie.
Motorek 27.05.2012 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak