Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z amoniakiem, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wlać śmietanę, wsypać cukier puder, cukier waniliowy, otartą skórkę z pomarańczy i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wykrawać ciasteczka, układać na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie robiłam nigdy takiego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba się skuszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !