Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, przyprawiamy według uznania po czym obtaczamy w mące
Czosnek obieramy i również kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, po czym wrzucamy kawałki mięsa i czosnek. Smażymy to wszytko na złoty kolor.Do średniego garnka wlewamy wodę ok 1 szklanki. Gdy woda zacznie się gotować wsypujemy całe opakowanie ziół prowansalskich i na małym ogniu gotujemy to przez chwile. W innym garnku gotujemy ryż np z curry. Do gotujących się suszonych ziół wlewamy śmietanę, mieszając i cały czas gotując na małym ogniu. Patrzymy też, czy sos nie jest za rzadki( choć z doświadczenia wiem że on po jakimś czasie gotowania gęstnieje sam).Na koniec do śmietanowo-ziołowego sosu dodajemy usmażone kawałki kurczaka i razem to jeszcze przez chwilę gotujemy.
Gotowy sos podajemy z ryżem ugotowanym z curry.
Życzę smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !