Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki łososiowe z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
kajzerka 3 szt
makaron penne 300 g
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
orzechy włoskie 250 g
natka pietruszki
pomidor 1 szt
sól do smaku
śmietana 12-procentowa
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki łososiowe z orzechami

Kotleciki :
Łososia wymieszać z namoczoną bułką, cebulą ,jakiem i przyprawami do smaku.Podsmażyć.
Orzechy namoczyć w mleku do czasu az trochę zmiękną.
Śmietanę, natkę pietruszki, pomidora drobno pokrojonego, przyprawy, parmezan a na koncu namoczone orzechy zmieszać ze sobą i wraz z kotlecikami urormowanymi w małe kulki podgrzać na małym ogniu.
Makaron ugotować al dente. Kotleciki z orzechami podawać na ciepło z makaronem i przyozdobić bazylią. Doprawić do smaku
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 02.10.2012 22:13
Super danie!
basik00 22.11.2011 16:22
Świetnie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak