Sposób przygotowania

mięso umyć,seler i marchew obrać umyć i pokroić w kostkę,cebulę obrać i posiekać,w naczyniu rozgrzać oliwę i obsmażyć wołowinę z każdej strony na złoty kolor dodać pokrojone warzywa,pomidory,sól,pieprz świeżo zmielony,cynamon,paprykę ostrą oraz kakao wymieszać i podlać szklanką bulionu oraz winem przykryć zmniejszyć płomień i dusić do miękkości,kiedy mięso będzie miękkie dodać do powstałego sosu startą czekoladę i doprawić do smaku jeśli trzeba solą i świeżo zmielonym pieprzem,wymieszać i od razu podawać najlepiej z ryżem bądż kaszą gryczaną oraz warzywami.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    apetycznie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam dania z wołowiną
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszny taki obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !