Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaye

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 kg
jajko 2 sztuki
szpinak mrożony 1 opakowanie
szpinak świeży 1 garść
kostka rosołowa 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaye

Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać.
W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę.
Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem. Na rozbite piersi nakładać po środku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa. Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 05.08.2012 13:24
smaczne.:)idealne na niedzielny obiad
edi 22.02.2012 16:04
pycha:)
matriasik 07.09.2011 00:16
Pyszny Devolaye. Szkoda, że ja takich nie potrafię. Pycha !
SmacznaPyza 21.08.2011 17:12
to filet z nadzieniem szpinakowym a nie devolay!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak