Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać.
W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę.
Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem. Na rozbite piersi nakładać po środku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa. Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to filet z nadzieniem szpinakowym a nie devolay!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pyszny Devolaye. Szkoda, że ja takich nie potrafię. Pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    smaczne.:)idealne na niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !