Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodać proszek do pieczenia i przesiać przez sito.
Jajka całe zmiksować z cukrem. Miksując dodawać stopniowo przesiane mąki.
Kiedy ciasto zacznie robić się zbyt gęste, zacząć dodawać olej.
Do miseczki przełożyć kilka łyżek ciasta i dodać do niego kakao, dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, przelać jasne ciasto a po środku polać ciemnym.
Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 180 stopni na godzinę. Z cukru pudru i ciepłej wody zrobić lukier i polać nim przestygnięte ciasto. Na świeży lukier układać kruche ciasteczka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !