Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 2 kg
marynata
woda 2 litry
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 i 0,5 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 kopiaste łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen marynowana

wodę gotujemy wyłańczamy i od razu wrzucamyjałowiec, ziele i liście studzimy i dodajemy resztę przypraw.Zimną zalewamy szynkę i odstawiamy w zimne miejsce na conajmniej 4 dni.Pieczemy w rękawie około 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.02.2014 09:30
smaczne miesko
Ola1young 05.01.2014 16:10
przydatny przepis,smaczne mięsko
pajbek 03.04.2013 17:22
Bardzo przydatny przepis :-)
Wafelek2601 08.01.2013 00:40
Smaczna
Dorota59 24.10.2012 10:48
soczyste mięsko
jeta72 29.06.2012 10:41
smaczna :-)
RenataZ-et 30.05.2012 13:44
lubię takie mięsko
joanna77 02.02.2012 22:01
super
Rybciia 28.12.2011 17:46
musi być pyszna :-)
ben-ka 22.12.2011 17:44
mięsko pycha!
pacpaw 01.12.2011 21:24
super!
Ania67 16.10.2011 15:50
pyszności
Tika4444 31.08.2011 13:46
pyszności
teresa18 25.08.2011 22:42
rewelacyjna
misia53 23.08.2011 12:13
Pięknie ci wyszła ta szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak