Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, usmażyć w całości na rozgrzanym maśle, oprószyć solą. Przygotowane mięso obtoczyć w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach, wymieszanych z mlekiem i przyprawą kucharek a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety ułożyć na brytfannie, na wierzch ułożyć usmażone pieczarki przykryć plasterkiem sera, Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszny obiadek,mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie się prezentuje, fajny pomysł na urozmaicenie zwykłego dania.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !