Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
mąka 2 łyżki
jabłka 30 dag
sól do smaku
pieprz
cukier
majeranek
sok z cytryny
olej
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z ryżem

Wątróbkę kroimy na kawałki i posypujemy ja pieprzem, mąką i rumienimy na rozgrzanym oleju.
Jabłka kroimy na ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy na oleju.
Osuszamy i oprószamy lekko solą, cukrem i majerankiem.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy wątróbkę , oprószamy sola i majerankiem.
Przykrawamy warstwą jabłek.
Zapiekamy 10 -15 minut w temp 180 C.
Gotujemy ryż i podajemy razem z zapieczoną wątróbka i jabłkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.02.2014 20:32
Ciekawe połączenie.
kuklik 27.10.2013 20:19
świetny pomysł
IKrakowianka 20.04.2013 20:28
bardzo fajny pomysł
olkaaa 24.01.2013 08:14
jeszcze nie próbowałam
Norgiusz 06.10.2012 17:16
smaczny obiad
caralajna 27.04.2012 17:16
z ryżem nie jadłam
Marzena34 11.03.2012 21:38
fajne,w taki sposob nie robiłam,ale spróbuje
Ewelina38 17.02.2012 20:38
rewelacyjne danie
Justa32 02.12.2011 21:02
pyszne
barbara11561 12.10.2011 11:09
swietny obiadek
ewelina63 29.08.2011 12:13
super
IZABELA29 25.08.2011 10:01
polecam
IZABELA29 25.08.2011 10:01
polecam
ben-ka 23.08.2011 09:15
dawno nie robiłam wątróbki,trzeba wykorzystać przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak