Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito Dodać do tego cukier puder, zrobić rowek, wbić żółtka, dodać margarynę. Wszystko to posiekać nożem, wyrabiać i na koniec dodać śmietanę. Wyrobić ciasto. Dać na blachę. JABŁKA: Jabłka usmażyć z cukrem i galaretką w rondelku. Ostudzić. Ostudzone dać na ciasto. Włożyć do piekarnika na 35 minut. Ubić pianę z białek. Dodać cukier, wymieszać. Po 35 minutach pieczenia ciasta wyjąć go z piekarnika i pianę dać na placek. Włożyć do piekarnika na 15 minut jeszcze.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetny
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    wypróbuję, dostałam jabłka to będę sprawdzać przepisy
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam ciasta z pianką!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !