Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 30 dag
cebula 1 szt
papryka 1 szt
pomidory 6 szt
Kukurydza z Puszki 1 szkl
ketchup 2-3 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
czosnek 1 ząbek
kabaczek 2 szt
kiełbasa parówkowa 4-5 cienka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kukurydzą

Cukinię obrać, pokroić w kostkę średniej wielkości. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. W rondlu rozgrzać połowę oliwy, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać cukinię i pokrojoną w paski paprykę, dusić przez 10 minut. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, włożyć pokrojoną w talarki kiełbasę i w słupki parówkę, podsmażyć. Gdy cukinia jest lekko podgotowana, dodać pomidory i gotować do miękkości. Pod koniec wsypać podsmażone kiełbasy, mieloną paprykę, dodać ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, osączoną z zalewy kukurydzę, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.01.2014 17:22
z kukurydzą jeszcze nie robiłam muszę wypróbować :)
IlonaAlbertos 15.11.2012 22:24
Kolorowe, apetyczne :)
Motorek 05.12.2011 15:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak