Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
mleko 1,5 litra
margaryna 1,5 kostki
galaretka truskawkowa 3 sztuki
cukier 25 dag
budyń śmietankowy 4 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek na zimno

Zagotować w rondelku margarynę. Dodać litr mleka i oba cukry. W pozostałym mleku rozpuścić budynie. Połączyć ich z margaryną i zagotować. Brytfannę wyłożyć folia aluminiową a potem na niej ułożyć herbatniki. Wylać na nie przygotowany wcześniej budyń połączony z margaryną. Zostawić do ostudzenia. Przygotować galaretkę i odstawić do stężenia. Wylać zimną na ciasto. Pozostawić w lodówce ciasto na jeszcze ok. 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.08.2012 22:15
On chyba przypomina sernik na zimno :)
EWI 21.07.2012 19:49
mniam
mic 08.02.2012 10:18
kolorowe i ladne
pioge7 22.11.2011 09:38
jaki pycha
1j1o1l1a1 21.08.2011 15:48
szybki deser
mikrusiak 21.08.2011 14:29
fajne kolorki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak