Sposób przygotowania

Łodygi rabarbaru obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wsypać cukier i skórkę pomarańczową. Usmażyć, ciągle mieszając. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem. Następnie dodać żółtka utarte na tarce o drobnych otworach, żółtko surowe, cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta odłożyć do lodówki na 1/2 godziny, resztę do zamrażarki. Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy, posmarować marmoladą. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na tarce o dużych otworach, posypać po marmoladzie. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !