Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
papryka mielona do smaku
boczek 1,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Boczek wrzucamy do garnka z wodą, w celu rozmrożenia. Kiedy jest już miękki, płuczemy go i przyprawiamy obficie z obu stron. Następnie zwijamy mięsko w roladkę, ciasno owijamy sznurkiem i mocno go związujemy. Przyprawiamy boczek jeszcze z wierzchu i wstawiamy do piekernika do temp ok.200* na 1,5 godzinki. Z upieczonego boczku zdejmujemy sznurek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.08.2011 15:51
smaczny boczuś, zwłaszcza jak chudy:)
halina17 21.08.2011 12:45
smaczny boczek
smakoszek 21.08.2011 10:03
świetny,bo swojski:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak