Sposób przygotowania

Boczek wrzucamy do garnka z wodą, w celu rozmrożenia. Kiedy jest już miękki, płuczemy go i przyprawiamy obficie z obu stron. Następnie zwijamy mięsko w roladkę, ciasno owijamy sznurkiem i mocno go związujemy. Przyprawiamy boczek jeszcze z wierzchu i wstawiamy do piekernika do temp ok.200* na 1,5 godzinki. Z upieczonego boczku zdejmujemy sznurek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny,bo swojski:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny boczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smaczny boczuś, zwłaszcza jak chudy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !