Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapustka do słoików.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
marchewka 1 kg
jabłka 1 kg
cebula czerwona 1 kg
woda 10 szklanek
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 10 łyżek
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapustka do słoików.

Kapustę, marchew, jabłka, cebulę szatkujemy, solimy i odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy zalewę: gotujemy krótko wodę, ocet, cukier i sól. Następnie odciskamy z soku odstane warzywa i wrzucamy do zalewy. Gotujemy wszystko ok. 15 min i przekładamy do słoików.. Pasteryzujemy 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 21.08.2011 09:16
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak