Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ziemniaczane z białym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,25 kg
ser biały 300 g
jajko 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ziemniaczane z białym serem

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy wystygną przeciskamy przez praskę czasami stosuję ziemniaki z poprzedniego dnia).
Dodajemy mąkę,jajka oraz sól i wyrabiamy ciasto. Dzielimy ciasto na kilka części i formujemy wałeczki. Kroimy po skosie na 4-5cm kawałki.
Gotujemy na osolonym wrzątku.
U mnie w domu najchętniej jedzą kopytka odsmażane na masełku, mocno przypieczone z surówką z kiszonej kapusty:-).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.08.2011 09:13
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak