Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski ziemniaczane

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
łopatka bez kości 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 3 szt.
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Zmielić i dodać do ziemniaków razem z mąką ziemniaczaną, mąką kukurydzianą, posiekaną natką pietruszki oraz 2 jajami. Przyprawić do smaku solą, białym pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Połączyć składniki. Formułować podłużne \"kiełbaski\", panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.04.2013 13:51
Jeszcze takich nie jadłam, ale wyglądają bardzo smakowicie.
Ewelka109 24.06.2012 08:18
Na pewno pyszne
adam1f 13.04.2012 00:12
dobre
cukiereczek 12.11.2011 08:43
super
Justa32 02.11.2011 12:06
super!!!
aguus 06.09.2011 13:31
I w taki sposób można wykorzystać ziemniaki pozostałe po obiedzie... Super!
Gosia40 02.09.2011 17:40
Super pomysł na te kiełbaski!
pawel6 31.08.2011 21:26
Schrupałbym taką kiełbaskę:)
Nina7 29.08.2011 14:53
fajny pomysł:)
smakowita 28.08.2011 12:08
smakowicie wyglądają
agnieszka214 24.08.2011 06:57
mniam
pacpaw 22.08.2011 22:46
świetne! ten przepis na pewno wykorzystam
halina17 21.08.2011 12:46
pysznie wyglądają
Małgorzata113 21.08.2011 09:04
świetny przepis
artur7 21.08.2011 08:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak