Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe babeczki z owocami i bitą śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
masło 20 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 2 szt
wiórki kokosowe 2-3 łyżki
owoce 1 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe babeczki z owocami i bitą śmietaną

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, masło i dokładnie posiekać nożem, wsypać wiórka kokosowe, wlać żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wylepić foremki. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek, ostudzić, napełnić owocami i ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.10.2013 16:26
wspaniale wyglądają
olkaaa 02.05.2013 07:39
bardzo fajne
IlonaAlbertos 16.02.2013 22:59
Pyszne są takie babeczki.
Iwona51
Iwona51 21.08.2011 10:44
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak