Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, masło i dokładnie posiekać nożem, wsypać wiórka kokosowe, wlać żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wylepić foremki. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek, ostudzić, napełnić owocami i ozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne są takie babeczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniale wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !